Va propun o vacanta memorabila, asa cum ar trebui sa fie toate vacantele noastre. 8 zile si 7 nopti in Egipt. 7 zile cu experiente si amintiri pentru o viata: Piramide, Sphinx, Marea Rosie, Luxor, Aswan, croaziera pe Nil, Colosii lui Memmnon, Valea Regilor, vizitarea templului Hatchepsut etc

Aceasta nu este o vacanta obisnuita asa cum gasim de obicei pe piata (de tipul – luat turist, urcat in charter, plasat intr-un hotell cu All-inclusive in Hurghada sau Sharm si gata). Egiptul necesita timp si deschidere spre o alta lume. Știu ca unii dintre voi vreți doar plaja, însă acest circuit este despre istorie și locuri iconice cu o semnificație aparte în istoria lumii.

Ce este diferit in aceasta vacanta fata de ceea ce gasim acum pe piata:

 • Cairo pe indelete: Pentru ca, dincolo de all-inclusive-ul din Hurghada chiar este o alta lume, am decis sa nu promovam Cairo ca si optionala de 1 zi. O optionala de 1 zi in Cairo nu inseamna decat oboseala si superficialitate: te trezesti cu noaptea in cap, faci 6-7 ore cu autocarul, fugi repede sa vezi piramidele si sfinxul, poate ai si timp pentru Muzeul Egiptean si/sau bazarul, apoi iar hopa in autocar pentru inca 6-7 ore spre Hurghada. Noi preferam sa stam 1 noapte in Cairo, sa vedem obiectivele pe indelete si, in plus, sa adaugam obiective putin vizate de turismul in masa;
 • obiective in plus in Cairo: vizitam Cairo seara pentru a prinde vibratiile acestui fascinant oras, vizitam si orasul vechi si moscheea lui Mohammed Ali, locuri pe care nu le puteti vedea in mod obisnuit in excursiile de 1 zi din Hurghada;
 • circuit bine facut: nu pierdem timpul cu optionale care sa va scoata sufletul (de ex Luxor de 1 zi, Cairo de 1 zi); traseul este simplu: Hurghada – Luzor(autocare) – Aswan (croaziera) – Cairo (tren de noapte) – Hurghada (auotcar). Deci singura zi in care se merge mai mult cu autocarul este la final, cand ne intoarcem de la Cairo la Hurghada.
 • veti avea 1 insotitor de grup roman (pe langa ghizii vorbitori de limba romana), astfel incat nu va veti simti lasati de izbeliste pe acolo; vom fi cu voi peste tot, la bine si la foarte bine

Mai jos veți găsi, pe lângă program, prețul complet, fără costuri ascunse. Să începem:

Destinația: Croazieră pe Nil, Hurghada și Cairo, Egipt
Perioade disponibile:
 • 13 – 20 martie 2022
 • 27 martie – 3 aprilie 2022

Program:

Ziua 1 – ne cunoaștem, zburăm, ne cazăm
 • Ne vedem în Otopeni unde facem cunoștință, și de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Hurghada;
 • Ajungem în Hurghada, trecem de formalitățile de viză și autocarul ne așteaptă pentru a realiza transferul către hotel;
 • Ne cazăm și apoi avem program liber să ne bucurăm de facilitățile hotelului, de plajă, de soare și Marea Roșie.
 • Seara cinăm la hotel.
Ziua 2  – Hurghada – Luxor – Templul Karnak – Valea Regilor
 • Ne pregătim pentru o zi plină. Azi vom vedea multe obiective și la final ne îmbarcăm pe vasul de croazieră;
 • Luăm micul dejun la hotelul din Hurghada, apoi pornim spre Luxor – unul dintre cele mai importante obiective turistice din Egipt. Prima oprire este la Templul Karnak, pentru a vizita “Ipet-Isut” – “Locul Cel Mai Desăvârșit”, așa cum au numit egiptenii din Antichitate acest templu. Despre Karnak se spune că ar fi cel mai mare complex al unui templu construit vreodată. Construcția complexului a durat peste 1.500 de ani și s-a realizat în mai multe etape, fiind modul prin care generații de faraoni au vrut să rămână în eternitate și să ajungă la bunăvoința zeilor prin construcțiile lor mărețe. Karnak era locul cel mai important din perioada faraonilor ce locuiau în vechea capitală a Egiptului – Teba. Teba era sălașul faraonilor, centrul lor administrativ, politic și sanctuarul zeilor lor iubiți. Oamenilor de rând nu li se dădea voie să intre în incinta acestui templu. aici puteau pașii doar preoții și fetele regale.

egipt, karnak

 • După ce ne pierdem printre colonade, traversăm pe malul vestic al Nilului. Prima noastră oprire scurtă este la Coloșii lui Memnon – păzitorii Templului mortuar al lui Amenhotep III. Rolul pe care Coloșii lui Memnon l-au jucat nu a fost doar de a speria spectatorii, ci ei au fost întruchiparea și reprezentarea fertilității și abundenței dătătoare de viață a râului Nil.

egipt, memnon

 • După ce facem câteva poze cu cei doi coloși, mergem la Templul lui Hatsheput – situat în Egiptul de Sus, sub stâncile „Deir El-Bahari. Acesta marchează intrarea în Valea Regilor, pe care o vom vizita puțin mai târziu. Regina Hatshepsut a dat ordin de a construi acest templu magnific în 1479 î.Hr. Ea a construit templul pentru a spune povestea vieții ei, a cărei construcție a durat aproximativ 15 ani.

egipt, hatsepsut

 • Lăsăm în urmă Templul de pe stâncă și ne îndreptăm spre Valea Regilor – unul dintre cele mai bogate situri arheologice din lume. Aici, sunt îngropați majoritatea faraonilor din Egiptul Antic. Mormintele adăposteau sarcofagul faraonului și toate comorile pe care le lua cu el în Viața de Apoi. Pereții mormintelor sunt decorați cu hieroglife ce descriu scene din viața faraonilor sau sunt dedicate zeităților preferate. Azi, în Valea Regilor au fost descoperite 63 de morminte, însă cercetările continua pentru că sigur mai sunt și altele încă nedescoperite.
 • Și, pentru că suntem în Valea Regilor putem să vedem și cel mai celebru mormânt din istorie  – Mormântul lui Tutankhamon, ultimul faraon din familia regală care a domnit la sfârșitul dinastiei a XVIII-a. Regele Tut s-a născut în anul 1343 i.en., fiind rodul incestului dintre faraonul Akhenaten (sau Amenhotep IV) și sora sa. Tatăl său, faraonul Akhenaten moare pe când Tutankhamon este copil și, prin decizia vizirului Ay şi a generalului Horemheb, Tutankhamon devine faraon la vârsta de 9 ani. Paradoxal, el domnește doar 9 ani. Deși, este încă un copil, Tutankhamon este un faraon plin de responsabilități: revigorează relațiile diplomatice cu alte țări și se implică în războaiele pe care egiptenii le poartă cu nubienii și asiaticii. Azi este cel mai cunoscut faraon al Egiptului antic și singurul care nu și –a părăsit mormântul, căci, mumia lui este expusă în mormântul din Valea Regilor.

 • A fost o zi în care am vizitat multe obiective, așa că e timpul să ne și relaxăm – ne întoarcem în Luxor unde ne îmbarcăm pe o navă de croazieră pentru a descoperi magia Nilului și a văii sale pline de viață.
 • Ne cazăm la bordul navei și admirăm primul nostru apus pe Nil;
 • Luăm cina la bordul navei.
Ziua 3  – Edfu –Kom Ombo
 • Dimineața celei de-a 3 zi începe cu un răsărit spectaculos pe malul Nilului. Luăm micul dejun la bordul navei de croazieră. Ne pregătim să plecăm spre Templul lui Horus – Edfu. Și pentru că a treia dimineață, din croaziera noastră pe Nil nu putea începe oricum, avem parte de o experiență tare faină – mergem către Templul lui Horus cu caleașca și putem să vedem orașul egiptean în toată splendoarea și unicitatea lui.
 • Străbatem orașul și ajungem la Templul lui Horus – Edfu. Poarta de la intrare este flancată de două statui ale lui Horus înfățișat ca șoim. Potrivit mitologiei egiptene, Horus era fiul lui Isis și al lui Osiris, zeul fertilității, ucis de fratele lui Seth, zeul haosului. Egiptenii din Antichitate credeau că Horus s-a luptat cu Seth și l-a ucis pentru a răzbuna moartea tatălui său la Edfu. Numeroase reliefuri de pe pereții interiori reprezintă o luptă cumplită, Seth fiind întruchipat într-un mic hipopotam.

 • Tot cu caleașca ne întoarcem la vas unde servim prânzul și ne pregătim de următoarea vizită. Kom Ombo se situează în zona care adăpostea în Antichitate străvechiul oraș Pa-Sebek – Domeniul Sebek, centru al cultului închinat zeului-crocodil ce poarta acest nume. Urmele cetății s-au pierdut demult, crocodilii fiind o rasă dispărută din cauză că a fost vânată în exces, dar ruinele templului de lângă fluviu merita vizitate. Templul slăvește doi zei, pe Sobek și pe Horus cel Mare, zeul cerurilor, cel cu cap de soim. Construit simetric, țn jurul axei principale, templul este alcătuit din elemente-pereche, astfel încât, fiecare jumătate îl cinstește pe unul dintre cei doi zei.
 • Admirăm apusul printre colonadele Templului Kom Ombo și apoi revenim pe vas, unde cinăm si înnoptăm.

Ziua 4  – Relaxare și Satul Nubienilor

Azi declarăm zi de relaxare. Azi ne încărcăm bateriile și ne bucurăm de o zi relaxantă pe vas.

 • Cei puțin activi, se pot bucura de relaxare, plaja si baie în piscină;
 • Cei activi vor pleca după micul dejun într-o excursie opțională în sudul orașului Aswan, mai exact, pe malul de Vest al Nilului. Aici se găsesc satele nubiene care sunt cele mai viu colorate sate din tot Egiptul. Nu ai cum să nu observi cum toate culorile curcubeului sunt combinate, în mod armonios în Satul Nubian Elephantine. Cu peste 8000 de ani în urmă, nubieni din Sudan s-au mutat aici, pe malul Nilului, pentru a face agricultură. Se spune că ei sunt, în realitate, locuitorii de drept ai Egiptului. Îi recunoaștem după fizionomia aparte și nuanța mai închisă a pielii. Ei propria lor limbă, pe care o consideră sacră și pe care nu o predau niciodată unui străin. Petrecem aproximativ 1 oră în sat apoi ne întoarcem pe vasul de croazieră, unde avem timp liber de relaxare până la cină.
Ziua 5 –  Barajul de la Aswan, Obeliscul neterminat
 • Pentru cei matinali, este ultima ocazie din acest trip de a mai admira un răsărit pe Nil. Apoi, luăm micul dejun pe vas și părăsim vasul de croazieră pornind într-o nouă aventură.
 • Prima oprire este la barajul spectaculos de la Aswan construit in anii 1960, care i-a protejat pe egipteni de inundații. La începutul anilor 1950 a fost limpede că Barajul din Aswan nu era suficient de mare pentru a face față revărsării anuale a Nilului și nici nu mai putea acoperi nevoia de energie electrică a Egiptului. Răspunsul găsit…. un baraj mai mare și mai scump. Așadar, s-a construit pe o structură de 3.830 m în vârf, având la baza o lățime de 980 m, iar punctul cel mai înalt măsurând 111 m. Peste 35.000 de oameni au ajutat la ridicarea barajului, printre care și mulți români.
 • Pornim apoi spre Obeliscul neterminat, cel mai vechi obelisc din lumea antica descoperit pana in prezent. Monumentul are o lungime de 42 de m, iar dacă ar fi fost terminat, datorită dimensiunilor și granitului din care este făcut, ar fi fost cel mai mare și cel mai greu obelisc construit vreodată. Din păcate, gigantul  construit din granit acum 3.500 de ani, nu a fost finalizat din cauza unei fisuri care a apărut chiar în mijlocul obeliscului. Arheologii cred că a fost conceput pentru Karnak, ca să îi țină companie obeliscului lui Tuthmosis al III-lea, care acum aflat in Piața San Piedro din Roma.
 • Spre seară, avem transfer la gara din Aswan, unde ne îmbarcăm în trenul către Cairo (vagon de dormit).
 • Servim o cină ușoară în vagonul restaurant al trenului.
Ziua 6 – Cairo – Piramide – Sfinxul –  Muzeul de Egiptologie
 • Dimineața ne trezim în Cairo și avem toata ziua la dispoziție să explorăm faimosul oraș. Ne urcăm în autocar și prima noastră oprire este la Piramidele de pe platoul Giza. Piramidele din Giza, sunt una dintre cele 7 mistere ale lumii antice. Scopul pentru care aceste morminte ale faraonilor egipteni au fost construite, cu aproximativ 4.500 de ani în urmă, a fost acela de a rezista o eternitate, au făcut exact asta. Una dintre cele mai mari piramide este cea a Faraonului Khufu. Construcția a început în jurul anului 2550 î.Hr., iar rezultatul a uimit lumea întreagă de-a lungul secolelor. Marea Sa Piramidă este impresionantă prin semnificație și dimensiuni (aprox 147 de metri deasupra solului, peste 2,3 milioane de blocuri de piatră, unde fiecare bloc cântărește în medie între 2,5 și 15 tone). A doua piramidă a fost construită de Fiul lui Khufu, faraonul Khafre, în jurul anului 2520 î.Hr. Tot el a construit și Sfinxul – santinela pentru întregul complex de morminte al faraonului. A treia dintre piramidele din Giza este construită de faraonul Menkaure în jurul anului 2490 î.Hr., acesta prezenta un templu mortuar mult mai complex.

 • La ieșirea de pe platoul de la Giza, mărețul și impozantul Sfinx ne privește din depărtare. Sculptat dintr-o singura bucată de piatră de var este considerat a fi cel mai vechi monument de sculptură monumentală din Egiptul Antic. Sfinxul este o creatură enigmatică cu trup de leu și chip de om, cunoscut primilor arabi sub numele de Abdu al –Hol, adica Tatal Groazei. Majoritatea arheologilor sunt de acord ca Sfinxul este o creație din timpul lui Khafre (sau Khephren cum mai este cunoscut). Se crede că îl reprezintă pe rege, leul fiind un arhetip al regalității, iar capul, etalând coafura faraonilor, simbolizează puterea.

 • La prânz, revenim în Cairo, unde ne oprim la un restaurant să ne răcorim puțin și să servim prânzul. După-amiază ne continuăm vizita prin Cairo și ajungem la Muzeul Egiptean. Deși, se mândrește cu o colecție impresionantă de peste 120.000 de exponate, multe dintre comorile Egiptului Antic se află în marile muzee ale lumii. Dedicat în întregime moștenirii faraonilor, muzeul expune una dintre cele mai complexe imagini ale lumii faraonilor. Iar cel mai important exponat este Masca regelui Tutankhamon.
 • Cairo este un oraș spectaculos. Iar noaptea este fascinant, așa că ziua se încheie cu un tur al orașului pentru a-i surprinde strălucirea în luminile nopții.
 • Seara ne cazăm la Hotelul din Cairo. Hotel de 5*.
Ziua 7 – Cairo – Citadela – Hurghada
 • După micul dejun, mergem într-o vizita prin Vechiul Cairo sau Masr el Qadīma, în arabă, o zonă a orașului foarte veche, unde au locuit predominant creștini ortodocși. Urcăm până la Citadela, situată pe un platou stâncos, deasupra orașului. Construcția a fost începută în 1176 de celebrul general musulman Saladin, care a dorit ca zidurile și turnurile cetății să fie rezistente și a decis să fie clădite din piatra adusă de la piramidele din Giza. Fortăreața a fost sediul puterii în următorii 700 de ani, reconfigurându-se în funcție de imaginea fiecărei dinastii ce urca la tron.

 • Ne îmbarcăm în autocar și pornim la drum către Hurghada. Pentru că în Egipt distanțele sunt destul de mari, drumul cu autocarul va dura 5 ore.
 • Seara ajungem în Hurghada și ne cazăm la hotel, unde luăm cina.
Ziua 8 Hurghada – Bucuresti
 • Azi ne luăm la revedere de la fascinantul Egipt. Timp de 7 zile am mers pe urmele faraonilor, am făcut o croazieră pe Nil și am explorat fascinantul Cairo. Am surprins momente minunate și am creat zeci de amintiri pe care le vom purta mereu în suflet.
 • Ne îmbarcăm în autocar și mergem către aeroport;
 • Pentru că este o cursă charter orarele de zbor se primesc cu o săptămână înainte de zbor.
Pretul este 980 eur/adult; supliment single 300 eur
Prețul include:
 • Transportul cu avionul București – Hurghada – București;
 • taxe aeroport;
 • bagaj de de cabina de max. 10 kg, dimensiuni 40*30*20 cm;
 • bagaj de cala de max. 23kg, dimensiuni 100*80*30 cm;
 • transport cu autocar clasificat
 • transfer aeroport – hotel – aeroport în Hurghada
 • transfer la gara din Aswan;
 • 7 nopți cazare: 2 nopți în Hurghada la hotel de 5*;3 nopți pe vas de croazieră de 5*; 1 noapte la vagon de dormit Aswan – Cairo; 1 noapte în Cairo la hotel 5*;
 • Regim all inclusive în Hurghada;
 • Regim pensiune completă pe vas de croazieră (se intră cu prânzul în prima zi şi se iese cu micul dejun în ultima zi);
 • Cina în tren pe ruta Aswan- Cairo;
 • Regim mic dejun în Cairo;
 • Prânz în Cairo la restaurant;
 • Vizitele și excursiile prevăzute în program: Templul Karnak, Valea Regilor (3 morminte, excepție Tutankhamon), Templul lui Hatsheput, Coloşii lui Memnon, Templul lui Horus din Edfu; Templul lui Sobek de la Kom Ombo; platoul Giza, Muzeul de Egiptologie, tur panoramic de oraș by night în Cairo; Vechiul Cairo cu Citadela
 • Ghid local;
 • Însoțitor de grup din România.
 Prețul nu include:
 • Excursiile opționale, altele decat cele incluse în program:
  • excursie opțională la Satul Nubienilor Elephantine – aprox 40 eur/adult; 50% pt copil;
  • excursie opțională zbor cu balonul deasupra Luxor – 80 eur/adult; 50% pt copil;;
 • asigurarea medicala si storno;
 • alte taxe și cheltuieli personale (de ex. suveniruri);
 • alte mese in afara celor specificate;
 • Băuturile la mese (excepție Hurghada – all inclusive);
 • Alte obiective turistice decât cele menționate;
 • Intrarea în incinta piramidei mari;
 • Intrarea în camera Mumiilor la Muzeul Egiptean din Cairo;
 • Intrarea la Mormântul lui Tutankhamon – 20 USD;
 • Taxa de viză 25 €/ persoană (se achită în aeroport)
 • Bacșișurile pentru șoferi și ghizi locali aprox. 30 €/ persoană (se achită ghidului însoțitor)
Modalitate de plată:
 • Turul 13-20 martie 2022: Pentru ca mai este doar 1 lună până la plecare plata se face integral către agenție.
 • Turul 27 martie – 4 aprilie 2022: 30% avans la înscriere și restul cu 21 de zile înainte de plecare.
Cum te înscrii?
 • pentru a beneficia de acest pret este nevoie de un cod pe care vi-l dam noi (echipa V500), asa ca trebuie sa dati un mail la vacantesub500@gmail.com; va vom da codul si telefonul special al agentiei;
 • principiul este primul venit, primul servit.
Agenția parteneră:
 • Agenția cu ajutorul căreia organizez aceasta vacanta este Christian Tour;
 • Este cel mai mare Tour operator din Romania, prezent pe piață de aproape 25 ani (in 2022 sărbătoresc 25 ani de activitate)
 • Este prezent atât în țară, prin agenții proprii și francize, cât și în străinătate, în Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și SUA prin grupul de firme al cărei fondator este – Memento Group.
 • este o agenție de încredere, cu peste 225.000 de like-uri pe Facebook si 30.000 pe Instagram.
Conditii de intrare in Egipt:
 • Certificat de vaccinare sau test negativ PCR efectuat in tara de origine, cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.
 • Viză de turist – 25 USD.
Important de știut:
 • Pașaport cu o pagină liberă, valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în țară (nu este acceptat pașaportul temporar);
 • sunt maxim 15 locuri disponibile.

La final: aceasta este o excursie așa cum și-ar face-o cineva care merge pe cont propriu și vrea să vadă și să simtă Egiptul cu toate minunățiile lui, cu bune și cu rele, cu istorie și cu tipicul local. Dar nu este un Do it yourself, este un Do it together, pentru că mergem împreună și ne bucurăm împreună de fiecare moment pe care apoi îl transformăm în amintiri prețioase.

V500.RO este site-ul grupurilor de Facebook

În plus:

 • pentru Iordania exista un grup special, intrati dand click AICI;
 • pentru Dubai exista  un grup special, intrati dand click AICI;
 • pentru Seychelles exista un grup special, intrati dand click AICI;
 • pentru Disneyland exista un grup special, intrati dand click AICI;
 • pentru Brazilia exista un grup special, intrati dand click AICI;
 • pentru Islanda exista un grup special, intrati dand click AICI;
 • pentru Laponia exista un grup special, intrati dand click AICI;
 • pentru Asia (Thailanda, Bali, Sri Lanka, Singapore, China etc) exista un grup special, intrati dand click

 

Vă invităm să vă alăturați nouă!

Multumim!

Echipa V500

Amplasare: Egipt