Imaginează-ți un road trip de aproximativ 1000 km, pe parcursul căruia nu vei ști care a fost cel mai uimitor loc vizitat. O experiență la superlativ, unde vei fi constant uimit de creațiile naturii, câmpuri nesfârșite de lavă, munți impunători, nenumărate secțiuni cu plaje negre, ghețari, vulcani, cascade și canioane. Și pentru că nicio incursiune pe meleagurile islandeze nu e completă fără relaxarea în apele termale de aici, pe parcursul călătoriei noastre ne vom destinde, pe rând, la Fontana Spa, Secret Lagoon si Blue Lagoon.

Si, ca sa fie totul perfect, „vanam” si cea mai frumoasa Aurora Boreala!

Ziua 1

Sosim pe Aeroportul Internațional Keflavik, de unde vom lua mașinile pentru a ne îndrepta ulterior spre Reykjavik, locul unde vom face o scurtă vizită a celei mai nordice capitale din lume. Printre obiectivele vizitate se vor număra Solar Voyager, Harpa, respectiv Hallgrimskirkja. La finele turului, putem opta pentru cină, fie în Reykjavik, fie în Laugarvatn, locul unde vom fi cazați pentru următoarele două nopți.

Ziua 2

Dupa micul dejun la guesthouse plecam catre Parcul Național Thingvellir (printre altele, cu a sa cascadă, Oxarafoss, respectiv cu a sa biserică, Thingvallakirkja), locul de întâlnire dintre plăcile tectonice nord-americane și eurasiatice, respectiv locul înfințării primul parlament din lume, Althing, în anul 930.

Mergem apoi catre frumoasa cascada Gullfoss, localizată pe cursul râului Hvita, aceasta fiind una dintre cele mai cunoscute cascade ale Islandei și, totodată, a doua ca debit, după Dettifoss.

Plecam apoi către Geysir, unde ne vom delecta privirile cu erupțiile gheizerului Strokkur. Totodată, aici, în funcție de fiecare, se poate opta pentru prânz. Avem la dispoziție o oră, iar cei care doresc să nu mănânce/vor să-și ia mâncarea cu ei, pot opta să urce pe muntele din vecinătatea geyserului pentru o priveliște de la înălțime a erupției.

La intoarcerea spre cazare facem o scurtă oprire la ferma Efstidalur, fermă tradițional-islandeză, pentru o înghețată ”home made”.

In jurul orei 17.00 revenim la unitatea de cazare, Heradsskolinn Guesthouse, clădire monument istoric, construită, în anul 1928, de același arhitect care a realizat planurile faimoasei catedrala din Reykjavik, Hallgrimskirkja. Timp liber/timp la dispoziție pentru cină.

La ora 20.00 vom merge la Fontana pentru a ne îmbăia în apele binefăcătoare care au ca și sursă de proveniență un gheizer situat în imediata vecinătate a Spa-ului (gheizer care, totodată, reprezintă sursa de încălzire pentru întreaga comunitate locală).

Laugarvatn Fontana Geothermal Baths - MY VISIT - SOUTH ICELAND

Ziua 3

Dupa micul dejun la guesthouse plecam spre Seljalandsfoss, una dintre cele mai iconice cascade ale Islandei, cascadă în spatele căreia se poate merge (fapt pe care-l vom face și noi). La mică distanță de Seljalandsfoss se găsește și Gljufrabui, o cascadă ceva mai mică, poziționată în interiorul unui canion de mici dimensiuni, ce îți va oferi o priveliște și, totodată, o experiență ce îți va tăia răsuflarea (dacă vei opta pentru varianta de a înainta prin canion pentru a o vedea mai îndeaproape – de menționat faptul că, pentru a face acest lucru, va trebui să sărim de pe o piatră pe alta, uneori, fiind chiar nevoiți să călcăm prin apă, dar priveliștea de la final merită cu vârf și îndesat acest mic sacrificiu).

File:Seljalandsfoss, Suðurland, Islandia, 2014-08-16, DD 189-191 HDR.JPG

Apoi mergem la Skogafoss, o altă cascadă emblematică a Islandei, cascadă care, datorită dimensiunilor sale (cu precădere, datorită debitului său), se poate vedea limpede și din drum, în timp ce conduci pe faimosul Ring Road (ruta 1). Aceasta se poate vedea și de jos, cât și de sus, ambele perspective făcându-te să înțelegi de ce producătorii serialului Vikings au optat pentru această cădere de apă în vederea realizării secvenței care surprinde întâlnirea dintre Floki, descoperitorul Islandei, și zei. Aici avem la dispoziție o oră pentru prânz.

Dupa pranz facem o scurtă drumeție pe urmele aceluiași Floki, dar, de această dată, până la misterioasa Kvernufoss, o cascadă mai puțin vizitată (comparativ cu sora sa mai mare din vecinătate, Skogafoss) – și asta, în primul rând, datorită/din cauza faptului că nu există indicatoare pentru aceasta.

Apoi vom ajunge la Reynisfjara, celebra plajă neagră a Islandei, cu numeroasele sale coloane de bazalt, aceasta regăsindu-se cel mai adesea în top 10 cele mai spectaculoase plaje din lume.

Reynisfjara

Ajungem in jurul orei 17.30 la unitatea de cazare unde vom poposi peste noapte. Timp pentru cină.

Ziua 4

Dupa micul dejun pornim, din nou, la drum, catre Cascada Neagră, Svartifoss, cu nenumăratele sale coloane de bazalt. Drumul până la aceasta durează aproximativ 1 h dus-întors (aproximativ 4 km de mers pe jos, dus-întors).

Aflându-ne deja în Parcul Național Skaftafell, parte componentă a mai marelui Parc Național Vatnajokull (ce are, în componența sa, ghețarul cu același nume, Vatnajokull, ca suprafață, al doilea cel mai mare ghețar din Europa), vom profita de ocazie și vom opri pentru a admira unul dintre subghețarii acestuia, Svinafellsjokull.

Vizităm apoi Hofskirkja, una dintre cele mai fotogenice biserici cu acoperiș din turf de pe teritoriul Islandei.

Ajungem la celebra lagună de gheață, Jokulsarlon, ce a început să prindă contur începând cu anul 1934 – acesta fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Islanda. În imediata vecinătate a lagunei se găsește, la fel de arhicunoscuta, Diamond Beach, o plajă cu nisip negru pe suprafața căreia valurile Oceanului Atlantic au găsit de cuviință să aștearnă ”diamante„ de gheață, creând astfel un peisaj de-a dreptul feeric.

Ajungem la cazare in jur de 18.00.

Ziua 5

Dupa micul dejun.plecam spre Vestrahorn, unul dintre cei mai fotogenici munți din Islanda, aflat la întretăierea dintre uscat și ocean, la poalele sale găsindu-se așternută o plajă neagră întinsă pe câțiva kilometri. Dacă suntem norocoși, în această zonă putem avea șansa să vedem foci si balene.

Vestrahorn - Islanda

Apoi ajungem la Fjallsarlon, un lac situat la extremitatea sudică a mărețului ghețar Vatnajokull, întinderea de apă fiind situată în imediata vecinătate a acestuia, bucăți de gheață, mai mari sau mai mici, sub diferite forme, plutind mai mereu pe toată suprafața lacului glaciar. Aici avem o oră la dispoziție pentru prânz.

Lasam apoi în urmă Fjallsarlon pentru a ne îndrepta atenție înspre Fjadrargljufur, un canion ireal atât prin prisma dimensiunilor sale, cât și prin cea a frumuseții etalate, acesta regăsindu-se drept fundal, atât în serialul Game of Thrones, cât și într-unul dintre videoclipurile lui Justin Bieber.

Canion Islanda

Ajungem la cazare la ora 17.00.

Ziua 6

Dupa micul dejun plecam spre Dyrholay, un arc de piatră impozant ce are de o parte și de alta a sa, pe de-o parte, deja cunoscuta noastră plajă, Reynisfjara, iar pe de alta, o plajă neagră parcă nemărginită unde, conform serialului Vikings, îndrăgitul nostru viking, Floki, a călcat pentru întâia dată in Islanda.

Dyrholay - Islanda

Ne indreptam catre Solheimajokull, un subghețar al mult mai mareului Myrdaljkokull. Vom face o scurtă plimbare până în imediata vecinătate a acestuia, unde vom avea oportunitatea de a vedea îndeaproape această minune artistică a naturii. Apoi facem o scurtă oprire la Irafoss, o cascadă foarte puțin cunoscută publicului larg (mult mai puțin cunoscută chiar și decât Kvernufoss), dar atât de frumoasă și, totodată, aparte închistată în peretele muntelui.

Dupa prânz, lăsând în urmă Irafoss și unicitatea acestuia, ajungem la Gluggafoss, ”cascada cu ferestre”, o altă cascadă puțin cunoscută turiștilor, de o frumusețe aparte, la văzul căreia vom rămâne, din nou, uimiți de varietatea creațiilor naturii.

Gluggafoss - Islanda

După o zi plină, ne vom desfăta relaxându-ne în apele binefăcătoare ale Secret Lagoon-ului din Fludir, o piscină geotermală învăluită mai mereu în aburii proveniți de la gheizerul din imediata vecinătate (acest gheizer constituind, totodată, și sursa de proveniență pentru o bună parte a apei din piscină).

Secret Lagoon - Islanda

Ne vom caza la Heradsskolinn Guesthouse.

Ziua 7

Dupa micul dejun vizităm Kerid, un crater vulcanic cu un lac în interiorul său, format prin prăbușirea camerei unde se acumula lavă.

Kerid - Islanda

Ne oprim la Krysuvik, zonă geotermală activă, cu un sol ce etalează o paletă de culori impresionantă, dar și un miros specific, ușor neplăcut, de sulf. La scurtă distanță de Krysuvik se găsește și Krysuvikurbjarg, unul dintre cele mai importante locuri pentru ”bird-watching” din Islanda, acesta fiind ”reședința de vară” pentru aproximativ 60.000 de păsări.

Ultimul obiectiv pe care-l vom vizita în această excursie va fi un loc deja sinonim cu Islanda: Blue Lagoon. Odată ce se aduce în discuție Țara Focului și a Gheții, acest loc apare imediat în mintea oamenilor. Apele termale, bogate în siliciu, de un albastru deschis precum cel al cerului într-o zi senină de vară, ne vor face să ne dorim să revenim mereu, tot mereu, pe meleagurile islandeze.

Blue Lagoon - Islanda

Ziua 8

E vremea sa ne luam adio si plecam spre casa.

Pretul: 1185 euro/adult;

Pretul include:
 • cazarea pe tot parcursul turului (în camere duble/twin cu baie la comun);
 • micul dejun (tip bufet);
 • mașinile de închiriat, cu șoferi/transportul pe toată durata turului (combustibilul este inclus);
 • intrarea la Fontana Spa;
 • intrarea la Secret Lagoon;
 • intrarea la Blue Lagoon;
 • intrarea la Kerid;
 • toate excursiile menționate în program;
 • însoțitori romani de grup;
 • airport pick up/drop off*
Pretul nu include:
 • biletele de avion (dar vă oferim cu drag consultanță gratuită în vederea achiziționării biletelor); ca exemplu, cu low cost din Cluj sau Bucuresti, in acest moment pretul dus-intors este de aprox 170 eur cu bagaj de mana; sau cu KLM aprox 420 eur;
 • masa de prânz, respectiv cina;
 • asigurare de călătorie, aceasta necesitând a fi făcută individual (și are caracter obligatoriu); va putem oferi contactul unui asigurator;
Modalitate de plata:
 • pentru rezervare sa achita minim un avans de 300 euro/adult;
 • pana la 15 octombrie se achita restul.
Cum te inscrii:
 • trimiteti mail la info@asbrutravel.com si vacantesub500@gmail.com cu intentia voastra de a merge si informatii despre persoanele ce doresc sa mearga;
 • veti primi pe mail contractul, datele necesare platii avansului, informatii;
 • principiul este primul venit, primul servit;
Agentia partenera:
 • agentia cu ajutorul careia organizez aceasta vacanta este Asbru Travel;
 • asa cum v-am obisnuit, este o agentie tanara, cu oameni inimosi, o agentie care rezoneaza tare bine cu faptul ca vacanta trebuie sa fie in primul rand memorabila;
 • este o agentie de incredere, cu aproape 4.000 de like-uri pe Facebook. V-o recomand pentru orice vacanta frumoasa si altfel.
Conditii de intrare in Islanda:
 • pentru Islanda, toate persoanele nevaccinate au nevoie de test PCR pcr negativ 72h, iar la sosire sa mai faca un test, 5 zile de carantina, urmate de un alt test (test care, daca este negativ, le va permite sa se plimbe nestingheriti prin Islanda). Daca nu esti vaccinat, Islanda nu reprezinta acum o optiune pentru tine (tinand cont de cele 5 zile de carantina);
 • cei vaccinati au nevoie de test antigen (rapid) sau pcr negativ, facut inainte de sosirea in Islanda si care nu are o vechime mai mare de 72h; puteti face acest test chiar la aeroport in Otopeni sau Cluj.
Important de stiut:
 • numarul minim de locuri pentru ca grupul sa fie format si sa se plece este 4; numarul maxim este 8;
 • in privința cazării, aceasta se va face în camere duble/twin cu baie la comun. Persoanele care doresc camere de tip single sau camere cu baie proprie, acestea implică un cost suplimentar. Pentru detalii referitoare la aceste costuri, nu ezitați să ne contactați.
Recomandăm participanților să aibă la ei:
 • bocanci de drumeție (preferabil, cu gleznă, talpă robustă și impermeabili);
 • pantaloni de drumeție (preferabil, nu de bumbac – materialul nu este practic în cazul în care este ud);
 • haine impermeabile și respirante: pantaloni, respectiv jachete (ideal ar fi cu glugă) – de preferat, cu membrană Gore-Tex sau similar;
 • lenjerie termică cu mâneci lungi din lână sau sintetice;
 • recipient(e) pentru apă (apa este potabilă pe teritoriul Islandei);
 • medicație personală – pentru situații neprevăzute/tratament medical cu caracter personal;
 • cameră foto, baterii, card de memorie;
 • șosete pentru drumeții din lână sau sintetice (cel puțin câte o pereche pentru fiecare zi);
 • costum de baie.

La final: aceasta este o excursie asa cum si-ar face-o cineva care merge pe cont propriu in Islanda. Dar nu este un Do it yourself, este un Do it together, pentru ca mergem impreuna si ne bucuram impreuna.

V500.RO este site-ul grupurilor de Facebook

Va invitam sa va alaturati noua! Despre grupuri puteti citi aici.

Multumesc!

Costin Radu

Amplasare: Islanda